Prva mlađa juniorka koja je osvojila duplu krunu na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Dana 09-10. 09. 2017. u Zagrebu na stadionu Mladost održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. U Zagrebu se okupila elita Hrvatske atletike, najbolji trkači, skakači i bacači. Naš klub Sveti Marko je predstavljala naša izvrsna mlada atletičarka Klara Andrijašević. Klara je aktualna prvakinja Hrvatske na 3000 metara u konkurenciji mlađih juniorki, te aktualna seniorska  prvakinja Hrvatske na 1500 metara.

Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka na 1500 metara, Klara je započela utrku kao i svaku ostalu, dva kruga je trčala odmah iza vodeće čekajući trenutak za napad za vodstvo. 600 metara prije kraja Klara započinje sa finalnim sprintom kao da je trka tek startala. U savršeno taktički odrađenoj utrci koja je bila relativno spora, šta je Klari i odgovaralo radi sutrašnje utrke na 3000 metara. Klara bez velikih problema osvaja zlatnu medalju i tako popunjava svoju kolekciju ovo godišnjih medalja.
Drugog dana natjecanja Klaru je čekala puno teža utrka na 3000 metara, temperatura zraka bila je 15 stupnjeva i padala je kiša, a Klaru je čekala utrka koja će trajati nešto više od 10 minuta. Klara je imala 4. prijavljeno vrijeme, a čekale su je cure koje iza sebe imaju jako puno titula prvakinja Hrvatske i oborenih državnih rekorda. Trka je startala Klara je zauzela 2.mjesto prateći aktualnu juniorsku prvakinju Hrvatske i rekorderku Hrvatske u dvoranskom trčanju. Vodeći trojac sa Klarom kao drugom se odvojio od ostalih cura.Utrka je bila dosta teža i dosta brža što je moglo nagovijestiti da će rezultat biti odličan. Klara je držala drugu poziciju do zadnjih 500 metara, krenila je ubrzavati. Prelazi prvu, te zadnjih 400 metara kreće finiširati i pokazuje da i dalje ni jedna cura nema odgovor na takvo ubrzanje nakon 7 krugova trcanja.Klara obara osobni rekord za 13 sekundi koji sada iznosi 10.07,82. Klara je sa ovim rezultatom samo potvrdila koliki je potencijal, jer Klara ima 16 godina i još je prva godina mlađih juniorki, a već je i seniorska i mlađe seniorska prvakinja Hrvatske. Trener Stjepko Vodanović nam je najavio da će se u Makarskoj 22.10.2017. za dan grada Makarske održati prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, gdje će Klara prvi put trčati pred domaćom publikom.

Prikaz slikovne datoteke IMG_1099.JPG

Prikaz slikovne datoteke image2.JPGPrikaz slikovne datoteke image1.JPG
Prikaz slikovne datoteke image5.JPGPrikaz slikovne datoteke image4.JPGPrikaz slikovne datoteke image3.JPG
Još jedan povijesni uspijeh mlade Makarske atletičarke!!!