U sklopu dvodnevne sportske manifestacije „Neretva outdoors“ koju je i ove godine organizirao avanturistički klub “Osmica” iz Opuzena, u subotu, 6. rujna održana je utrka „Baćina trail“ na kojoj je sudjelovalo ukupno 22 trkača i trkačica. Na stazi koja okružuje sedam jezera utrka je bila podijeljena na dvije kategorije: 12 i 21 km pojedinačno.

U polumaratonskoj utrci (21 km) sudjelovala su trojica članova AK Sveti Marko iz Makarske. Na tracking stazi u kombinaciji asfalta, zemlje i šudera sa lokvama i blatom, u uvjetima visoke vlažnosti zraka i rijetkim kontrolnim točkama s vodom i ostalim okrepom, Josip Paunović ostvario je tako rezultat 1:44:31 i time osvojio ukupno drugo mjesto. Polumaratonsku rutu Petar Kelvišer otrčao je za 1:59:00 i zauzeo peto mjesto dok je Sretan Ribarević na cilj došao sedmi sa rezultatom 2:00:28.

Iz sekcije dugoprugaša AK Sveti Marko stižu i najave o njihovu sudjelovanju na tradicionalnom Zagrebačkom (polu) maratonu koji će se održati 11. listopada, a nakon čega će uslijediti ozbiljne pripreme za sljedeću trkačku sezonu.

Neretva outdoors 2015