U nedjelju, 24. svibnja 2015. godine održana je 8. Međunarodna brdska utrka Makarska – Vošac. Utrku su organizirali Atletski klub Sv. Marko Makarska i  JU Park prirode Biokovo  uz veliku pomoć Grada Makarske, GSS-a, Planinarskog društva Extrem i DVD-a Makarska.

Startna linija utrke je bila na makarskoj rivi (0,8 metara nadmorske visine), a cilj na vrhu Vošac (1422 metara nadmorske visine) u Parku prirode Biokovo. Sama staza bila je duga 8,6 kilometara, što je uz uspon od 1422 m čini jednom od najtežih u Europi. Na utrci je nastupilo 47  trkača iz  Hrvatske, Njemačke i  Bosne i Hercegovine.

Prvi na cilj je stigao  Marinko Duka iz AK Solin koji je stazu pretrčao za 1:05,32, drugo plasirani   Stephan Tassani-Prell  iz Team Salomon Germany je  prošao  stazu za 1:06,44, treće plasiranom Miloradu Vojvodiću je trebalo 1:08,55. Kod žena najbrža je bila Maja Marukić iz AK Sljemena, koja je pretrčala stazu za 1:19,25, drugo plasirana Nataša Šustić, također AK Sljeme, s vremenom 1:24,34, a treće plasirana Tanja Samardžić iz AK Sinja s vremenom 1:26:16.

Ekipnu pobjedu u konkurenciji muškaraca odnio je atletski klub  Sljeme  u sastavu  Vojvodić, Škrlec, Marušić koji su  stazu pretrčali za ukupno 3:39:55. A najbrže kod žena su bile članice kluba MK Marjan u sastavu Piplica, Kokan, Jakšić koje su stazu pretrčale za  7:31:45.

Po završetku  utrke natjecatelji su prevezeni u Vatrogasni dom u Makarskoj gdje je za sve bio organiziran  ručak i svečana dodjela nagrada.

Rezultate  možete preuzeti OVDJE.

8. Međunarodna planinska utrka Makarska-Vošac