U Gyor-u u Mađarskoj održane su Olimpijske igre za mlade. Kao što je već poznato, naš grad i naš atletski klub prvi put u povijesti imao je svoju predstavnicu. Klara Andrijašević nakon niza nevjerojatnih uspijeha ove sezone dobila je nevjerojatnu čast prestavljati Hrvatsku na tom prestižnom natjecanju.
Klara je 23. Srpnja otputovala u Mađarski grad Gyor gdje se okupilo preko 3000 mladih sportaša iz preko 25 sportova. Nakon predivnog otvaranja koje je trajalo preko 3 sata igre su mogle početi.
Polufinalna utrka na 1500 metara bila je na rasporedu tek u srijedu 26. Srpnja u 10.55 sati. Od 20 cura njih 12 ulazi u finalnu utrku. Klara je imala jako težak zadatak jer je po startnim listama i postignutom rezultatu ove sezone zauzimala tek 18. Mjesto. Jedino osobni rekord i najbolja utrka u karijeri može omogučiti ulazak među najboljih 12. Atletičarki.
Mala nervoza je ipak samo pomogla i probudila dalmatinski dišpet da Klara dokaže da je stvarno spremna za velika natjecanja i velike utrke. Tako je Klara pristupila utrci na sve ili ništa. Cijelu utrku je bila u grupi prateći vodeću trkačicu. Na zadnjih 200 metara ubrzava ritam te se probija na 2. Mjesto. No ipak pred sam cilj prelaze je favoritkinje i Klara završava na fantastičnom 5. Mjestu sa oborenim osobnim rekordom za 3 sekunde.
Za par jako dugih minuta je stigla informacija da je Klara osigurala mjesto u finalnoj utrci sa  ukupnim 11. Vremenom!!! Klara je napravila čudo o kakvom niko nije mogao sanjati…

U subotu u 15.55 bila je finalna utrka, Klaru je čekala jako teška utrka sa najboljim Europskim atletičarkama. Cilj je bio da Klara otrči utrku ispod 4.40  i pokuša ostvarit bolji plasman od 11. Mjesta. Na samom startu Klara se pozicionirala sa vanjske strane staze da je druge atletičarke ne mogu zatvoriti. Utrka je bila dosta brža nego polufinala, bilo je neizvjesno da li Klara može izdržat takav ritam. Cijelu je utrku čuvala odlicno 7. Mjesto i u samom finišu po kojem je već poznata zauzima nevjerojatno 6. Mjesto!!! A kad su se na semaforu pokazali rezultati i kad je potvrđeno da je Klara zauzela 6. Mjesto sa samo 12 stotinki prednosti ispred mlade Talijanke, a vrijeme nevjerojatnih 4.31.30!!!!!
Nastao je šok!! Klara je opet ostvarila svoj osobni rekord i to za 11 sekundi!!!

Sa ovakvim rezultatom Klara je ušla u Olimpijski program i ostvarila norme za Europsko prvenstvo za mlađe  juniore i europsko juniorsko prvenstvo.
To je drugo istrčano vrijeme ove sezone opće u Hrvatskoj, a daleko najbolje u konkurenciji mlađih juniorki kao i juniorki,
Sa takvim vremenom Klara bi ostvarila 5. Mjesto na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke!! Sa ovakvim zatvaranjem sezone Klara je najavila da sljedeću sezonu možemo očekivati još veća čuda!!!
Prikaz slikovne datoteke IMG_0257.JPGPrikaz slikovne datoteke IMG_0259.JPGPrikaz slikovne datoteke IMG_0258.JPG
Prikaz slikovne datoteke IMG_0243.PNG

Olimpijske igre za mlade 2017.