Prva mlađa juniorka koja je osvojila seniorsko zlato ikad u Hrvatskoj!!!

Dana 08.-09.07.2017. u Zagrebu na stadionu Mladost održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.  U Zagrebu se okupila elita Hrvatske atletike, najbolji trkači, skakači i bacači. Naš klub Sveti Marko je predstavljala naša izvrsna mlada atletičarka Klara Andrijašević koja je ispunila norme za nastup u utrci na 1500 metara i 3000 metara. Klara je aktualna prvakinja Hrvatske na 3000 metara u konkurenciji mlađih juniorki.

Naša sada već velika zvijezda pokazala je da se radi o velikom talentu i o velikoj budućnosti za Hrvatsku atletiku što su prokomentirali i izbornik i predsjednik atletskog saveza. Klara je napravila nešto povijesno!!! Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka na 1500 metara, Dan je bio pravi ljetni temperatura zraka je bila 37 stupnjeva što je predstavljalo poseban izazov. Klara je započela utrku kao i svaku ostalu, tri kruga je trčala odmah iza vodeće čekajući trenutak za napad za vodstvo. 200 metara prije kraja Klara započinje sa finalnim sprintom kao da je trka tek startala. U savršeno taktički otrčanoj utrci Klara je sve prisutne ostavila bez daha, jer je u nevjerojatnom finišu utrke sa preko 50 metara prednosti pobijedila sa novim osobnim rekordom  i postala prva mlađa juniorka koja je osvojila seniorsko zlato ikad u Hrvatskoj!!!
A to joj je bila tek druga utrka na 1500 metara u karijeri. Klarin Trener
Drugog dana natjecanja Klaru je čekala teška utrka na 3000 metara, temperatura zraka izmjerena u 18.15 za vrijeme starta bila je 38 stupnjeva, a Klaru je čekala utrka koja će trajati nešto više od 10 minuta. Klara je imala 7. prijavljeno vrijeme, a čekale su je cure koje iza sebe imaju nastupe na olimpijskim igrama, svijetskim i europskim prvenstvima. Trka je startala Klara je zauzela 5. mjesto prateći juniorsku do prvakinju Hrvatske. Vodeći trojac se odvojio tako da je Klaru čekala velika borba za 4. mjesto. Klara je pratila ritam puno iskusnije trkačice da bi je zadnjih 300 metara utrke sad već svojom prepoznatljivom završnicom prestigla i završila na nevjerojatnom 4. mjestu. Ovakvim rezultatom Klara je pokazala i dokazala da se ne radi o curi koja je slučajno došla na ovako veliko natjecanje već je došla pokazati šta sve može i koliko zaista vrijedi i cijelu Hrvatsku atletiku iznenadila. Od ovog vikenda svi u Hrvatskoj atletici znaju za Klaru Andrijašević…
Trener Stjepko Vodanović imao je težak zadatak i veliki izazov, ali se pokazalo da je dorastao izazovu i potvrdio da Makarska atletika ime svijetlu budućnost i vrhunske atletičare.

 

Povijesni uspijeh mlade Makarske atletičarke