U nedjelju 22.10.2017. Povodom proslave Dana Grada na gradskoj rivi održala se 3. Makarska Desetka, koja je i drugi put bila pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Ovom utrkom naš grad je bio domaćin najboljih Hrvatskih atletičara, a našu proslavu svakako je uvečao aktualni trener Hajduka Joan Carillo koji je nakon derbija došao uveličati našu utrku.

Makarska desetka otvorena je dječijim utrkama gdje su naši najmlađi pokazali kako brzo mogu trčati.

U konkurenciji vrtičevaca Gabriela Despalatovic osvojila je prvo mjesto, Luna Puharić osvojila je srebro.

U konkurenciji 1 i 2 razreda kod dječaka slavio je Niko Vuković, srebreni je bio Marko Pavlović-Lučić a brončani Kleme Vuković. Kod cura 1. I 2. razreda pobjednica je bila Marija Šulenta,Gabriela Grgić je bila treća je bila Rita Alagić. Kod 3. I 4. Razreda pobjednik je Marko Mileta, srebreni je bio Noah Puharić , a brončani je bio Lovre Turina. Kod cura 3. I 4. Razred Nika Jelaš je pobjedila, Matea šimić bila je druga, a treća je bila Lana Jelavić. Kod starijih Duje Čondić je odnio uvjerljivu pobjedu, drugi je bio Toni Lalić, a Treći Stipe Legin. Kod cura pobijedila je Nora Vuković, druga je bila Petra Glumac, a treća je bila Ana Eterović Sorić.

U konkurenciji prvenstva Hrvatske za kadete na 3 km pobjednik je Florijan Rožić, kod kadetkinja slavila je Lucija Višković. Kod mlađih juniora na 5 km slavio je Frano Hadaš. Kod mlađih juniorki pobjedu je odnijela naša Klara Andrijašević koja je po prvi put trčala pred domaćom publikom i ponovno pokazavši koliko dominira srednjom prugom u Hrvatskoj. Klari je ovo bila 6 medalja sa državnih prvenstava ove sezone. I 5. Naslov prvakinje Hrvatske!!!

U glavnoj utrci na 10 km pobjedio je Dino Bošnjak,Petar Bratulić bio je drugi, a treći je bio Ante Rudolf Pavelić. Kod seniorki nova stara pobjednica bila je Matea Parlov, Bojana Bjeljac bila je srebrena, a Nikolina Stepan brončana.

3. Makarska Desetka