Tradicionalna svečanost u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Makarske okupila je danas 27. veljače 2018. u sali hotela Biokovo elitu makarskog sporta na još jednoj dodjeli nagrada i priznanja za sportaše koji su svojim radom i rezultatima obilježili proteklu godinu.

Pred brojnim posjetiteljima, sportašima, članovima obitelji i predstavnicima Grada Makarske program je i ove godine vodio Frane Mucić. Nagrade su dijeljene u ukupno sedam kategorija – sportskih nada godine priznanja su uručena: našem  mladom atletičaru  Duji Čondiću, Galebovom vaterpolistu Josipu Lediću,  zatim mladoj članici JK Bura Riji Čović, vratarki ŽRK Hoteli Makarska Miji Đuvelek te Bobi Radiću i Karlu Viskoviću iz Veslačkog kluba Biokovo, koji su se u proteklih 12 mjeseci potvrdili kao velike nadolazeće nade makarskog sporta.

U kategoriji stručnog djelatnika-trenera nagradu je zaslužio trener Atletskog kluba Sveti Marko Stjepko Vodanović, dok je za najboljeg javnog djelatnika godine proglašen član Biciklističkog kluba Makarska Siniša Rudelj.

Najboljom sportašicom godine očekivano je proglašena mlada senzacija makarskog atletskog kluba Sv.Marko Klara Andrijašević koja je u 2017. godini, između brojnih rezultata, postala i najmlađa seniorska prvakinja u povijesti Hrvatske u utrci na 1.500 metara.

Titula najboljeg sportaša je otišla u ruke malonogometašu Filipu Baškoviću, igraču MNK Novo vrijeme koji je u 2017. godini postao i član hrvatske malonogometne reprezentacije.

Mali nogomet obilježio je i kategoriju športske udruge godine u kojoj je dominirao upravo hrvatski futsal prvoligaš MNK Novo vrijeme zasluženo osvojivši nagradu.

Ovogodišnja dodjela Zajednice športskih udruga bila je specifična po, nažalost, velikom broju posthumnih priznanja za istaknute makarske sportaše i sportske legende koje su nas napustile u 2017. godini – to su Ante Tonči Bušelić, Veselko Šimić, Josip Raffanelli, Antun Jurčić i Vedran Josipović, a priznanja su uručena predstavnicima njihovih obitelji.

U ime svih dobitnika okupljenima se obratio i zahvalio Siniša Rudelj, dobitnik nagrade za javnog djelatnika godine, dok je u ime Grada Makarske dobitnicima čestitao zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, najavivši da će Grad i dalje podupirati izvrsnost. – Nadam se da će ove vaše nagrade biti podstrek i vašim kolegama sportašima, da i oni daju sve od sebe ne bi li jednom zaslužili ovakvo priznanje, da bi u konačnici postali i bolji ljudi. Kao što smo i obećali, Grad Makarska radi na razvoju sporta i želimo naše mlade zadržati, da ne nastupaju tek tako za druge gradove i klubove. Neki kažu da Makarska ima dovoljno sportskih terena, ja smatram suprotno i mislim da su ovi mladi dokaz da se trebamo i dalje razvijati i u vidu sporta i sportskog turizma – dodao je Nemčić.

Nakon završene dodjele, dobitnici nagrada i ostali uzvanici ostali su na druženju na prigodnom domjenku u hotelu Biokovo.

Iskrene čestitke našim nagrađenim članovima i nadu da će im sljedeća godina biti još uspješnija.

Veliki dan za naš klub